Nie trzeba próbować działań w tym kierunku, by wiedzieć, że torty to jedne z najtrudniejszych cukierniczych wyzwań. Samo pieczenie biszkoptu już jest wyzwaniem – nieuważne połączenie składników, niedokładne ubicie białek, zbyt wysoka lub zbyt niska temperatura pieczenia i otwarcie drzwiczek piekarnika w niewłaściwym momencie skutkują „zakalcem” albo opadnięciem ciasta.
Problemem jest również przecięcie gotowego biszkoptu – zazwyczaj używa się do tego dość grubej nici zamiast noża, jednakże teoria a praktyka to dwie różne bajki. Kto choć raz próbował, ten dobrze wie, że bardzo trudno zrobić to równo, częściej kończy się to tortową katastrofą.
Ubicie śmietany czy kremu, którym chcemy przełożyć tort, też nie należy do najprostszych – przy nieodpowiedniej temperaturze kremówki masa łatwo się warzy .
Jeśli już koniecznie chcecie samodzielnie wykonać tort, warto zacząć od czegoś łatwiejszego. Dlaczego by nie upiec ciasta marchewkowego i nie przystroić go tak, by wyglądało jak tort? Jest bardzo proste w wykonaniu, znacznie łatwiej jest je przeciąć na pół po upieczeniu, gdyż ma zupełnie inną konsystencję niż biszkopt, a masa na bazie serka kremowego nie może się nie udać! Jeszcze tylko drobne dekoracje z orzechów lub migdałów, świeczki i można zaczynać świętowanie!
Od lat tworzymy słodkości dopasowane do każdego. Zajmujemy się dostawą pysznych tortów i ciast na terenie całego kraju pod wskazany adres. Dowiedz się od nas więcej na temat wypieków oraz zamówień tortów przez Internet.
Zostaw komentarz